Tokyo. De ce Japonia?!

Am ales între New York și Tokyo ca destinație pentru prima călătorie înafara Europei. Decizia de a merge în Japonia a fost influențată de dorința de a vedea ceva mai diferit și… regimul fără viză. Am promis însă că vom merge și în New York. La întoarcerea din Japonia am promis că vom mai merge și în Japonia. Vedem.
1. Am zburat cu Aeroflot cu escală la Moscova. Aeroflot nu zboară deasupra spațiului aerian al Ucrainei fapt pentru care zborul de la București la Moscova durează 3 ore. Se zboară deasupra Ungariei, Slovaciei, Poloniei și Belarusului. De la Moscova la Tokyo, se zboară doar în spațiul aerian rusesc și japonez – se evită zborul în spațiul aerian chinez. De altfel, un zbor plăcut, fără incidente.

2. Orașul este surprinzător de verde. Parcurile ocupă suprafețe întinse, împrejmuite fiind de clădiri înalte.

3. Tokyo este străbătut de râul Sumida, unul dintre simbolurile orașului. Imaginea mai conține autostrada urbană suspendată (potrivit legendei, ar fi trebuit să avem și în București o asemenea construcție), Asahi Beer Hall cu instalația Flamme d’Or și Tokyo Skytree (cel mai înalt edificiu din Japonia, 634 m).

4. Faimoasa trecere de pietoni din Shibuya. Unele surse o dau ca fiind cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume. Intersecția întâlnește 10 benzi de trafic și 5 treceri de pietoni, inclusiv pe diagonală.

5. New and history. Orașul și Grădinile Palatului Imperial, situat în inima metropolei.

6. Cartierul Ginza, zona comercială a capitalei nipone. Teatrul Kabuzi-za (1925), reconstruit în 1950 ca urmare a bombardamentelor din al doilea război mondial.

7. Templul Senso-ji. Cel mai vechi templu din Tokyo, stabilit în 628. Versiunea curentă a acestuia reprezintă o replică anti-incediu a versiunii din 1692.

8. Nade Jizo. Statuie de bronz despre care se spune că vindecă partea de corp atinsă de vizitatori.

9. Templu în Parcul Ueno.

10. Obsevatorul clădirii guvernamentale a metroului este situat la etajul 45, la o altitudine de 202 m.

11. Insula Odaiba este o insulă artificială și găzduiește o serie de spații expoziționale, centre comerciale, zone de agrement etc. Statuia Libertății, varianta de Tokyo, se află tot aici.

12. Tot pe insula Odaiba se află și Muzeul Național de Științe și Inovații. Globul de mai jos este un ecran care prezintă diferite procese / elemente ale Terrei în continua sa mișcare.

13. Grădina Koishikawa Korakuen datează din 1629, iar podul Engetsukyo este cel mai vechi pod ornamental de piatră din Tokyo.

În postările viitoare voi reveni cu alte elemente din Tokyo.